Raybaseds leverans till Norefjell Ski og Spa är unik!

I höstas så tog Raybased en affär med systemintegratören Acobia Flux. Affären berör ett projekt på hotellet Norefjell Ski og Spa i Norge, där slutkunden vill minska byggnadernas energiförbrukning och sänka underhållskostnader.

Raybased styr och mäter i hela 600 noder i byggnaderna och all kommunikation mellan dessa punkter sker trådlöst och i ett meshnätverk. Detta är ovanligt stort! Med projektet så blir Raybased en av få aktörer i världen som levererat mesh-system till fastigheter som fungerar stabilt i den här skalan. 

Stabiliteten i systemet existerar tack vare de systemval som man har gjort. Val av kommunikationsprotokoll och att jobba med distribuerad intelligens, är bland de bidragande faktorer som möjliggör leveranser som till Norefjell. Vill hotellet vid senare tillfälle utöka installationen med ytterligare funktionalitet så finns det ingen begränsning i hur många fler noder som Raybaseds systemet kan hantera.

Sedan ursprungsaffären så har projektet växt i omfattning och i Raybaseds leverans så ingår idag:

– Mätning av temperatur och luftfuktighet för att säkerställa behagligt och hälsosamt inomhusklimat

– Styrning av golvvärme utifrån bokningssystemet så att man inte värmer för mycket när rummen är oanvända

– Övervakning av balkongdörrar – varna ifall balkongdörrar står öppna när rummen är obokade. Hotellet har tidigare haft problem med att det regnar in när balkongdörrar står öppna och golven blir  förstörda.

– Integration med Acobia Flux överordnade molnlösning för samordning mellan bokningssystem och Raybased-hårdvara

”Detta är en viktig milstolpe för oss som bolag! Vi har sagt att det är möjligt att leverera trådlösa meshnätverk i den här storleken och med den här installationen så visar vi det för marknaden. Det finns många andra fastighetsägare med byggnader i den här storleken som tror att deras enda alternativ var att tråda sina styrsystem. Vi tackar Acobia Flux och Norefjell Ski og Spa för deras förtroende för oss. Vi ser fram emot att slutföra det här projektet och att arbeta vidare med Acobia Flux för att snabbt och enkelt leverera liknande värde till fler fastighetsägare,” säger Jonas Almquist, VD på Raybased.