Raybased har fått en första order från Castellum

dec 23, 2016 | Raybased Nyheter

[:sv]Ordern följer på en teknikstudie som genomfördes tillsammans med Castellum i Göteborg, där Raybaseds system testades i syfte att trådlöst kommunicera mätdata inom en industrifastighet samt mellan fastigheten och mätare placerade i gatubrunnar.

En enkel och kostnadseffektiv installation av mät- och styrsystem på platser där det tidigare har varit svårt eller omöjligt är något som efterfrågas av våra kunder. Med Raybaseds system så kommer Castellum att kunna mäta förbrukning av vatten, värme och el i ett antal gatubrunnar. Castellum är först ut med att använda den nya tekniken från Raybased, i ett affärsområde som kommer att växa.

För sammanställning och visualisering av det insamlade data används Ericssons molntjänst enligt samarbetsavtalet mellan Ericsson och Raybased.

Ordern är på 100 000kr och är ett första viktigt steg för Raybased i samarbetet med Castellum.

VD Lennart Olving kommenterar:
”- Detta är återigen ett bevis på att Raybaseds system är ett självklart val för att samla mätdata från fastigheternas många funktioner i en professionell och användarvänlig IoT-baserad plattform. Vi är stolta över att Castellum har valt Raybaseds system och ser fram emot ett fortsatt och utvidgat samarbete”.

För ytterligare information
Lennart OlvingVD, Raybased AB (publ)
Telefon: 0703 – 194 800
E-post: lennart.olving@raybased.com

Lars Elmberg
Styrelseordförande, Raybased AB (publ)
Telefon: 0708 – 237 004
E-post: lars.elmberg@raybased.com

Om Raybased
Raybased är ett svenskt teknikbolag som har utvecklat ett trådlöst system för fastighetsautomation och som gör det möjligt att övervaka, styra och optimera alla elektriska funktioner i en fastighet, såsom t.ex. värme, ventilation, belysning och säkerhet. Bolagets system har ett öppet gränssnitt och är kompatibel med alla de standarder och protokoll som finns idag på en mycket fragmenterad marknad. Bolagets primära målmarknad är kommersiella fastigheter.

Om Castellum
Castellum är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med ett fastighetsvärde på drygt 70 miljarder kronor. Du möter Castellum i starka tillväxtregioner i Sverige och i Danmark. Castellum är inriktade på kommersiella fastigheter och driver sin verksamhet genom 23 affärsområden med ca 430 medarbetare.[:]

Senaste nyheterna