Raybaseds system har installerats hos National Homes i Toronto

jan 21, 2019 | Raybased Nyheter

Raybased har genomfört den första installationen med Raybaseds komponenter hos National Homes i Toronto, Canada. Installationen består av ett antal sensorer och controllers, som ska registrera temperaturer i National Homes huvudkontor. Kontoret är på ca 500m2 och personalen klagar ofta på den ojämna fördelningen av kyla och värme mellan de olika rummen och korridorerna. Den data som Raybaseds system samlar in genom installationen kommer att användas för att rekommendera lösningar för National Homes vad som bör göras i nästa steg för att erbjuda personalen en bra miljö när det gäller värme, kyla och luftkvalitet.

Nu kommer även en energimätare installeras så att energiförbrukningen kan följas på de olika värme/kyl anläggningar som är kopplade till kontoret.

Insamlade data kommer också att användas för att i ett senare skede rekommendera National Homes hur man kan bli effektivare och minska den totala energianvändningen.

”Detta är så klart ett fantastiskt steg framåt i Nordamerika och ett resultat av det arbete som Techstars Colliers engagemang har genererat,” konstaterar Jonas Almquist, VD Raybased AB.

”Att få möjlighet att arbeta tillsammans med ett så framtidsorienterat och teknikintresserat fastighetsbolag som National Homes är väldigt positivt. Bolaget letar kontinuerligt efter nya innovativa idéer och tekniker, som kan erbjudas deras hyresgäster. Installationen på huvudkontoret gör man i syfte att få direkt erfarenhet av Raybaseds system på plats”, avslutar Jonas Almquist.

Mer information lämnas av:
Jonas Almquist
VD, Raybased AB (publ)
Telefon: +46 702 58 38 88
jonas.almquist@raybased.com

Lennart Olving
Styrelseordförande, Raybased AB (publ)
Telefon: +46 725 48 66 88
lennart.olving@raybased.com

Om Raybased AB (publ)
Raybased är ett svenskt PropTech-bolag med ett öppet trådlöst nätverk för fastighetsautomation. Nätverket övervakar, styr och optimerar tekniska system i fastigheter t.ex. värme, ventilation och belysning. Det kommunicerar med befintliga fastighetssystem på marknaden och möjliggör enkel integration mot framtida IoT-tjänster. Raybaseds fokus är att förenkla vardagen via digitalisering. www.raybased.com.
Bolaget är listat på Spotlight www.spotlightstockmarket.com

Tryck här för att ladda ner pressmeddelandet som en PDF

Senaste nyheterna