Raybased tecknar partneravtal med AcobiaFLUX och erhåller order till ett värde av 380 000 SEK

sep 10, 2019 | Raybased Nyheter

[:sv]Raybased har tecknat avtal om samarbete med AcobiaFLUX, som är en totalleverantör av IT & automation till Industri, Infrastruktur och Fastighet. Som underleverantör erhåller Raybased en första order värd ca 380 000 SEK för leverans till Norefjell Ski & Spa i Norge.

AcobiaFLUX samarbetar med ett par av Nordens största hotellkedjor och man har bland annat gjort en integration till hotellens bokningssystem. Konkret innebär detta att hotellrummens värme och kyla styrs automatiskt utifrån bokningsläget, med hjälp av Raybaseds trådlösa styrning.

Om rummet inte är bokat sänks värmen automatiskt direkt när gästen checkar ut. När ett rum bokas ser systemet till att rätt temperatur nås lagom till den bokade gästen anländer. Dessutom larmar systemet om gästen checkar ut med öppet fönster eller balkongdörr.

Genom denna lösning skapas flera tydliga värden för hotellet: • Minskad energiförbrukning vilket leder till minskade kostnader.
• Minskade CO2 utsläpp.
• Digitalisering av manuellt arbete – Manuell rondering för att sänka/höja temperaturen samt för att säkra att alla fönster och balkongdörrar är stängda elimineras.
• Rätt inomhusklimat när hotellrummet är bokat.

”Detta är en mycket viktig och skalbar affär för Raybased. AcobiaFLUX har integrationen till bokningssystemen klar och de kan enkelt integrera Raybaseds lösningar i sin totalleverans till hotellen. Detta tack vare vårt konfigurationsverktyg som lanserades under Q1 – 2019. Det aktuella hotellet i Norge blir den första leveransen och vi kan snabbt och enkelt leverera samma lösning till samtliga hotell i de hotellkedjor som har integrerat sitt bokningssystem med AcobiaFLUX,” säger Jonas Almquist, VD Raybased.

”Tack vare Raybaseds trådlösa styrning kan AcobiaFLUX kostnadseffektivt skapa stora besparingar i alla typer av fastigheter. Med hjälp av Raybaseds och AcobiaFLUX’s lösning kan hotellen minska energiförbrukningen, CO2 utsläpp, samt manuellt arbete och samtidigt höja komforten för sina gäster. Detta är exakt vad hela hotellbranschen är i behov av. Som kuriosa kan nämnas att Norefjell Ski & Spa årligen får byta golv för över 100.000 SEK efter att det snöat och regnat in när gäster checkat ut med öppna fönster, något som Raybaseds larmfunktion enkelt sätter stopp för. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete med Raybased”, säger Mikael Nilsson, CEO AcobiaFLUX.

För mer information, vänligen kontakta:
Jonas Almquist
VD, Raybased AB (publ)
Telefon: +46 702 58 38 88
jonas.almquist@raybased.com

Lennart Olving
Styrelseordförande, Raybased AB (publ)
Telefon: +46 703 19 48 00
lennart.olving@raybased.com

Om Raybased AB (publ)
Raybased är ett svenskt PropTech-bolag med ett öppet trådlöst nätverk för fastighetsautomation. Nätverket övervakar, styr och optimerar tekniska system i fastigheter t.ex. värme, kyla, ventilation och belysning. Det kommunicerar med befintliga fastighetssystem på marknaden och möjliggör enkel integration mot framtida IoT-tjänster. Raybased gör fastigheter smarta, enkelt. www.raybased.com Bolaget är listat på Spotlight www.spotlightstockmarket.com

AcobiaFLUX grundades 1995 och är en totalleverantör inom Industriell IT & Automation. Vi har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Tranås och Larvik i Norge. Vi erbjuder våra kunder innovativa löningar som automatiserar och effektivisera funktioner inom Industri, Infrastruktur och Fastighet. Vi kombinerar engagemang med djup kunskap i teknik och känsla för design, struktur, funktion och kvalitet. Vi bygger långsiktiga affärsrelationer till våra kunder. Vi är idag ett sextiotal medarbetare med lång erfarenhet och bred utbildning. Här arbetar civilingenjörer, systemutvecklare och personer med specialistkunskaper från våra affärsområden med en gemensam vision – att varje verksamhet kan förbättras. www.acobiaflux.se

Denna information är sådan information som Raybased är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 september 2019.

Tryck här för att ladda ner pressmeddelandet i sin helhet[:]

Senaste nyheterna