Raybased lanserar ny mjukvaruplattform – sex fastighetsbolag klara som testkunder

jun 18, 2020 | Raybased Nyheter - Cision

tor, jun 18, 2020 14:54 CET

Nu tar Raybased Holding AB den nya mjukvaruplattform Raybased 2Way i drift. Plattformen tillsammans med de nya applikationerna Raybased Metering och Raybased Temperature kommer redan idag att börja användas av sex nya testkunder.

Mjukvaruplattformen Raybased 2Way blir hjärtat i Raybased och ger många nya möjligheter till användarvänlig och effektiv förvaltning för företagets kunder. Genom plattformen kan integrationer och trådlös datainhämtning ske enkelt till och från externa system och hanteringen av data samt styrsignaler till och från fastigheten förenklas.

Tjänsterna som enkelt kan användas via mobil, surfplatta eller dator har helt nytt användargränssnitt och en ny funktionalitet.  Med hjälp av Metering får kunden kontroll på all förbrukningsdata och via Temperature ges full kontroll på utomhustemperatur, inomhustemperatur i alla lägenheter/lokaler samt på fjärrvärmesystemet. Kunden kan då enkelt justera in temperaturen, spara pengar och minska sina CO2-utsläpp.

”Nu är alla delar på plats för att bygga ett lönsamt Raybased. Affärsmodellen med komponenterna hårdvara/sensorer i fastigheten, datainhämtning och applikationer där data görs användbar och värdefull för fastighetsägaren är i drift och vi kan på allvar leverera nytta till fastighetsägare i form av skalbara tjänster. Som VD är jag otroligt stolt och tacksam för det enorma arbete som all vår personal och teamet från Queens Lab lagt ner”, säger Jonas Almquist vd på Raybased.

Som en del i Raybaseds marknadsarbete installeras sensorer och applikationer hos ett antal testkunder. Genom dessa får Raybased in värdefull feedback från verkliga användare och kan optimera tjänsterna ytterligare. Testkunderna består av Strömstadsbyggen AB, Kuststaden Projektutveckling AB, Fortinova Fastigheter AB, Kvarnvreten Fastigheter AB (existerande kund), Hjalmarsson Bostäder AB och hos Fastighetskontoret Göteborg Stad (existerande kund)

 

Mer information lämnas av:
Jonas Almquist                                                            
VD, Raybased AB (publ)                   
Telefon: +46 702 58 38 88                         

jonas.almquist@raybased.com   

 

Fredrik Brodin
Styrelseordförande, Raybased Holding AB (publ)
Telefon: +46 708 88 66 65

fredrik.brodin@raybased.com 

Om Raybased Holding AB (publ)
Raybased är ett svenskt PropTech-bolag som erbjuder trådlösa tjänster för effektiv och användarvänlig fastighetsförvaltning. Tjänsterna bygger på användarvänlighet, visualisering och ett öppet trådlöst nätverk för fastighetsautomation och datainhämtning. Mjukvaruplattformen Raybased 2Way tillgängliggör data från fastigheten och från externa system direkt till fastighetsägarens olika system och applikationer. Raybaseds målsättning är att med digitaliserad fastighetsdrift öka lönsamheten, minska miljöpåverkan och förenkla vardagen för fastighetsägare.

Bolagets aktie är listad på Spotlight Stock Market.
www.raybased.com

Publicerad av på https://news.cision.com/se/raybased/r/raybased-lanserar-ny-mjukvaruplattform---sex-fastighetsbolag-klara-som-testkunder,c3137757.

Senaste nyheterna