Raybased skriver avtal med bostadsrättsföreningen Riddaren 12

dec 11, 2020 | Raybased Nyheter

Raybased Proptech AB har skrivit avtal med bostadsrättsföreningen Riddaren 12 i Stockholm. Genom föreningens fastighetsskötselbolag Danderyd Hantverksgrupp, kommer Raybaseds tjänster för temperatur-, fukt-, och värmemätning att installeras. Affären har ett värde på cirka 80 000 kronor.

Affären är den första Raybased gör med en bostadsrättsförening och samarbetet med Danderyd Hantverksgrupp kommer att gynna båda parter. ”Med tjänsterna för temperaturmätning får Danderyd Hantverksgrupp ett enkelt verktyg för att optimera kundernas energiförbrukning och skapa bättre inomhusklimat, och för oss på Raybased ger samarbetet en fantastisk försäljningskanal att nå ut till det annars ganska svårbearbetade segmentet bostadsrättsföreningar”, säger Jonas Almquist, vd på Raybased.

”Med Raybaseds lösning för temperaturmätning kan vi erbjuda starka mervärden till våra kunder. Tjänsten är mycket enkel att använda och ger oss alla verktyg vi behöver för att enkelt kunna sänka energiförbrukningen i fastigheter och säkerställa en behaglig inomhustemperatur”, säger Michael Korn, förvaltare på Danderyd Hantverksgrupp.

Varje lägenhet i Riddaren 12 kommer att få en mycket diskret sensor för mätning av temperatur och fukt installerad. Via sensorn kommer temperaturdata från lägenheterna samt utomhustemperatur att skickas trådlöst till Raybaseds informationsplattform RB2Way.
Genom en användarvänlig app får förvaltaren full koll på temperatur, fuktnivå och energiförbrukning i lägenheterna.

”Med Raybaseds lösning för temperaturmätning kan vi minska energianvändningen och bli en mer hållbar förening samtidigt som vi sparar pengar och får ett optimalt inomhusklimat med jämn och bra värme. Då vi tidigare haft problem med fukt och mögel i källaren är även funktionen fuktövervakning mycket värdefull för oss. Nu kommer vi att få full koll på både temperatur och fuktnivå överallt i byggnaden, vilket ger stor trygghet och säkerhet”, säger Fred Alpsten, ordförande i bostadsrättsföreningen Riddaren 12.

Installationen av sensorer i lägenheterna pågår just nu och de beräknas vara klara att tas i drift inom kort.

Mer information lämnas av:
Jonas Almquist
VD, Raybased Holding AB (publ)
Telefon: +46 702 58 38 88
jonas.almquist@raybased.com

Om Raybased Holding AB (publ)
Raybased är ett svenskt PropTech-bolag som erbjuder trådlösa tjänster för effektiv och användarvänlig fastighetsförvaltning. Tjänsterna bygger på användarvänlighet, visualisering och ett öppet trådlöst nätverk för fastighetsautomation och datainhämtning. Mjukvaruplattformen Raybased 2Waytillgängliggör data från fastigheten och från externa system direkt till fastighetsägarens olika system och applikationer. Raybaseds målsättning är att med digitaliserad fastighetsdrift öka lönsamheten, minska miljöpåverkan och förenkla vardagen för fastighetsägare.

Bolagets aktie är listad på Nordic Growth Market (NGM).

www.raybased.com

Senaste nyheterna