Raybased medverkade i PropTech konferensen på Berns Salonger i Stockholm

Raybased var med på PropTech konferensen som Dagens Industri anordnade på Berns Salonger i Stockholm den 3 oktober.

Konferensen samlade beslutsfattare från flera stora fastighetsbolag som vi fick chansen att träffa. Bland deltagarna fanns Anneli Jansson, VD för Humlegården, Lena Bober, VD för Ica Fastigheter och Henrik Saxborn, VD för Castellum. Med det nätverkande som vi gjorde så var dagen en succé.

Vi lyssnade på flera intressanta talare, där Sören Sandell, Vasakronans IT-chef var en av dem. Han pratade om nyttan med att utveckla ett gemensamt språk (Real Estate Core) för data från tekniska system i fastigheter; att göra det enkelt för fastighetsägare att dra nytta av datan.

Det stora eventet för dagen var när Jonas Almquist, Raybased, intog scenen för att prata om nycklarna till hur vi som samhälle ska göra våra befintliga byggnader smarta. Svaret: vi gör processen enkel. Att göra en befintlig byggnad smart är dyrt av två anledningar – att dra kablar skapar väldigt lite värde och programmering tar för lång tid. Med rätt produkter i handen så kan en elektriker skapa mer värde per timma än vad hon eller han gör vid kabeldragning – i detta fallet så är rätt produkt en trådlös produkt! Med moderna system- och domänmodeller så kan man också automatisera stora delar av programmeringen, vilket eliminerar behovet av att kunna programmera för att driftsätta en smart byggnad. Med dom två nycklarna i handen så kan vi göra en befintlig byggnad smart, på ett enkelt sätt.

Till er tappra själar som har läst så här långt så vill jag avsluta med att säga att Jonas levererade en fantastiskt presentation. Han är vårt senaste tillskott på Raybased och tillför mycket driv och kreativitet till vårt befintliga lag, något som vi alla uppskattar. Vi ser fram emot att tillsammans jobba vidare för att lyfta Raybased. Välkommen Jonas!