Kvarnvreten

Full koll på temperaturdata

Kvarnvretens fastighetsbolag gick från tidskrävande manuell temperaturmätning till att få all data de behöver direkt i en enkel app. 

Kvarnvreten äger och förvaltar omkring 20 fastigheter och 700 lägenheter i Västerås. Bolaget arbetar för stabilitet och långsiktighet i alla processer och investeringar. Tidigare skedde mätning av temperatur och värmefördelning i fyra av bolagets elvavåningshus manuellt vilket var både tidskrävande och kostsamt. Kvarnvreten behövde hitta en ny lösning och tog hjälp av oss på Raybased.

All data samlad i appen

Raybased informationsplattform RB2Way blev den perfekta lösningen. Med digitala sensorer på plats samlas nu all nödvändig data för temperatur och luftfuktighet in i RB2Way. Kvarnvretens personal kan enkelt gå in i appen och hitta den data de söker. 

Trygghet för bolag och hyresgäster

Säkerställd temperaturdata och ständig koll på fastigheternas status ger nu en stor trygghet både för bolaget och hyresgästerna. Bolaget får in all data som behövs för att  fatta välgrundade investeringsbeslut och analysera åtgärder.

”Raybased lösning är kostnadseffektiv och lätt att installera. Nu kan vi snabbt få en bra bild över läget i våra fastigheter”

Erik Magnusson, vd på Kvarnvreten